Αρχική | Contact | Sign Up logo
Αναρτήθηκε: 2013-12-05 14:35:34

Ο Χρήστος Τσούτσιας μας μιλάει για τις TLT 5 μπότες ορ. σκι της Dynafit

"Η tlt5 είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν σκι, να σκαρφαλώνουν και παράλληλα να έχουν μία πολύ άνετη μπότα που τα καταφέρνει πολύ καλά σε όλα. Θα ικανοποίησει όλους όσους θέλουν να κάνουν πολυήμερες διασχίσεις στα Λευκά Όρη, αυτούς που θέλουν να προσεγγίσουν τον Όλυμπο με ορειβατικά σκι και ύστερα να σκαρφαλώσουν μικτές διαδρομές στο Στεφάνι, αυτούς που θα κατεβούν τα απότομα λούκια τριγύρω της Αστράκας, αυτούς που θέλουν να τρέξουν και ένα αγώνα ορειβατικού σκι, ακόμη και αυτούς που βαριούνται να αλλάξουν παπούτσια και θέλουν να οδηγήσουν για λίγα μέτρα το αυτοκίνητο τους! Είναι η μοναδική μπότα που τα καταφέρνει πολύ καλά σε όλα δίχως να στερείται τίποτε. Εσείς που φαντάζεστε όμως άλματα και freeride καταστάσεις μάλλον διαβάζετε λάθος κείμενο. Μπορείται και γρήγορα πολύ να πάτε και άλματα να κάνετε αλλά δεν είναι η μπότα που θα συγχωρέσει και τα λάθη σας στις παραπάνω περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη εντύπωση που σου δίνει η tlt5 όταν τη φοράς είναι το πολύ χαμηλό βάρος της, η άνεση που σου προσφέρει και η ευκολία με την οποία περπατάς. H dynafit δίνει 60 μοίρες διαδρομή του πάνου μέρους της μπότας (cuff rotation), πράγμα που την καθιστά εξαιρετικά άνετη στο περπάτημα με τα σκι. Eίναι κατασκευασμένη απο πολύ λεπτά, σκληρά και ανθεκτικά πλαστικά και σε συνδιασμό με την πλαστική γλώσσα που μπαινοβγαίνει την καθιστά πολύ αξιόλογη και σκληρή μπότα κατάβασης. Η εναλλαγή απο touring mode σε dowhill mode γίνεται πολύ έυκολα και γρήγορα χάρη στην έξυπνη πατέντα της dynafit στο πάνω κλιπ της μπότας, κουμπώνοντας το κλιπ κλειδώνει και η μπότα για κατάβαση.

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την μπότα για σκι και σκαρφαλώματα σε περιοχές που το κρύο είναι τσουχτερό τότε καλό θα είναι να πάρετε την mountain έκδοση της μιας και το εσωτερικό μποτάκι είναι πάρα πολύ ζεστό..αλλιώς για χρήση στα ελληνικά βουνά το standard μποτάκι της είναι μια χαρά.

Το μοναδικό μείον της μπότας είναι η στενή της φόρμα που μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα τις πρώτες φορές που θα τη φορέσετε. Καλό θα είναι αν τη νοιώθετε στενή να ζητήσετε να σας την ανοίξουν λίγο σε ειδικό μηχάνημα. Επίσης προσοχή θέλει και το πάνω κλιπ της μπότας το οποίο όταν περπατάτε είναι ανοιχτό και εξέχει απο την μπότα. Αυτό μπορεί όταν βρίσκεστε σε δύσβατα μονοπάτια να το τραυματίσετε σε πέτρες κτλ..

Η μπότα δοκιμάστηκε για πάνω απο 30 μέρες ορειβατικού σκι και μερικές ακόμη σε χιονοδρομικά κέντρα. Περπατήθηκε αρκετά σε δύσβατα μονοπάτια του Ολύμπου και της Κρήτης, σκαρφάλωσε κόψεις και αρκετά βράχινα μικρά περάσματα, κατέβηκε λούκια στον Παρνασσό, τον Όλυμπο, την Αστράκα οδήγησε ακόμη και αυτοκίνητο (!) και αν εξαιρέσουμε λίγες γρατζουνιές που δικαιολογούν όλα τα παραπάνω δεν παρουσίασε την παραμικρή αστοχία υλικού και δεν έχει χάσει το βαθμό σκληρότητας της. Μετά απο όλα αυτά ανυπομονώ να φορέσω την tlt5 για μία ακόμη σεζόν στα ελληνικά βουνά."

1225gr (n27.5)

 

 

 
Καταστήματα | Σχολές Σκι | Ενοικιάσεις | Καταφύγια | Ομάδα | Brands | Επικοινωνία
 
klaoudatos-ski. All rights reserved