Αρχική | Contact | Sign Up logo
Αναρτήθηκε: 2014-02-03 12:32:32

Dynafit feline superlight

του Λάζαρου Μποτέλη

Η Dynafit είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο του ορειβατικού σκι  και μόλις έμαθα ότι κατασκεύασε και παπούτσι που απευθύνεται σε δρομείς βουνού δεν το κρύβω ότι το αντιμετώπισα με καχυποψία.

Μόλις τα παρέλαβα μου έδωσαν την εντύπωση παπουτσιού mountain bike με στενή σε πρώτη ματιά φόρμα. Πώς να τα στρώσω? Λες να έκανα πατάτα δύο βδομάδες πριν το κορυφαίο γεγονός  της χρονιάς των αγώνων trail running? 

Μια πρώτη δοκιμή στα μονοπάτια των Μετεώρων θα δώσει την απάντηση. Πραγματικά ελαφριά - μόλις 290gr -  με επιθετικό σχεδιασμό και μπροστινό μέρος που επιτρέπει λαθάκια σε πρόσκρουση με κροκάλες (Μετέωρα, ξέρετε) τρέχοντας όλο και περισσότερο το παπούτσι γίνεται πραγματικά δικό σου. Η επόμενη σκέψη μου είναι φυσικά αν θα με χτυπήσουν και η διαπίστωση κατά την επιστροφή στο σπίτι μετά από μερικές προπονήσεις είναι ότι το Feline είναι φιλικό στο πόδι του δρομέα .

Φυσικά δεν μιλήσαμε ακόμη για συμπεριφορά στην κατηφόρα. Εδώ η σόλα vibram  δίνει την εγγύηση όπως σε κάθε καλή ορειβατική μπότα η αναρριχητικό παπούτσι και έτσι έχουμε συνδυασμό και των δύο  με απίστευτη συμπεριφορά σε κάθε είδος εδάφους – ακόμη και σε χιόνι, δοκιμασμένο σε χιονούρες του Σμόλικα, καθώς και σε εύκολες αναρριχήσεις όπως του Ολύμπου.

Εάν ήμουν ο σχεδιαστής θα προσπαθούσα να διορθώσω μόνο το σύστημα με τα κορδόνια και θα το αντικαθιστούσα με κάτι ποιο πρακτικό.

Οι αντοχές του απίστευτες αφού μετά τον Olympus Marathon, το Zagori Mountain Running στα 50km, 7ήμερο trekking στην Πίνδο περίπου 110Km,  τον Ορειβατικό Μαραθώνιο του Ολύμπου, αμέτρητες προπονήσεις καθώς και απαιτητικές προσπελάσεις και ραπέλ στα Μετέωρα το feline συμπεριφέρεται όπως τις πρώτες μέρες και η σόλα του μοιάζει να μην έχει σημάδια φθοράς.

Επίσης το προτείνω σαν μια καλή επιλογή για όποιον ορειβάτη θέλει να κινηθεί το καλοκαίρι με άνεση και ταχύτητα στα βουνά της χώρας μας.

 
φωτογραφία: Μπάμπης Γκιριτζιώτης/Go experience

img   

 

 

 
Καταστήματα | Σχολές Σκι | Ενοικιάσεις | Καταφύγια | Ομάδα | Brands | Επικοινωνία
 
klaoudatos-ski. All rights reserved