Αρχική | Contact | Sign Up logo
Αναρτήθηκε: 2014-02-13 17:13:13

Ο Ηλίας Λέφας μας μιλάει για τα BroadPeak skis της Dynafit

Έψαξα αρκετά για ένα σετ πέδιλα-δέστρες-μπότες, ελαφρύ για γρήγορες αναβάσεις και χειμερινές αναρριχήσεις αλλά και στιβαρό αρκετά για άνετες καταβάσεις. Και όσο και αν το έψαχνα με συγκεκριμένες διαστάσεις, αναλογίες και βάρος κατέληγα ξανά και ξανά στα Broad Peak της Dynafit. Σε συνδυασμό με τις δέστρες TLT Speed και τις μπότες TLT5 αποδείχτηκε καλύτερο από τις προσδοκίες μου. Όχι μόνο κάλυπτα γρηγορότερα τις προσβάσεις στα βουνά με τα ορειβατικά αυτά σκι για να σκαρφαλώσω τα λούκια και τις κόψεις που ήθελα, αλλά και η επιστροφή γινόταν πλέον σε ελάχιστο χρόνο, με άνεση και ασφάλεια.

 

Τους τελευταίους τρεις χειμώνες τα δοκιμάσαμε εντατικά και επανειλημμένα, εναλλάξ με την Κική, σε πολλά ελληνικά βουνά(Δίρφυ, Ζήρια, Παρνασσό, Γκιώνα, Βαρδούσια, Οίτη, Βελούχι, Γκαμήλα και Όλυμπο) και σε πολυήμερες διασχίσεις στις Άλπεις(Monte Rosa και Kitzbuheler Alps) και στην Λαπωνία (Kebnekaise), αντιμετωπίζοντας όλες τις δυνατές συνθήκες χιονιού: Παγωμένο χιόνι, βαρύ ανοιξιάτικο και βαθιές πούδρες. 

 

Το πρώτο που κάνει εντύπωση στο πέδιλο αυτό είναι το πολύ μικρό του βάρος ακόμη και σε σχέση με άλλα ορειβατικά πέδιλα της Dynafit. Σχεδιάστηκαν ειδικά για την αποστολή στο Broad Peak 8047m των Ιμαλαιων, εξ’ου και το όνομα, με συμπαγή πλαϊνά και πυρήνα από ξύλο για την ελάχιστοποίηση του βάρους. Στην αρχή το φωσφοριζέ πράσινο χρώμα τους δεν με ενθουσίασε πολύ. Με την χρήση όμως βλέποντας πόσο ξεχωρίζουν μέσα από πυκνή ομίχλη, λαμπυρίζοντας στο σκοτάδι, θαμμένα σε πούδρες ή ανάμεσα σε άλλα πέδιλα, δεν θα τα ήθελα πλέον σε άλλο χρώμα!

 

Ανάβαση

Σαν ορειβάτης δίνω μεγάλη βάση στις ανάγκες της ανάβασης, ειδικά σε μεγάλες ή πολυήμερες διασχίσεις, μιας και η ανάβαση είναι η πιο χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία στο ορειβατικό σκι. Τα Broad Peak είναι ελαφριά, ξεκούραστα, με σχετικά λεπτό ίχνος και με εύκολα kick-turns (επιτόπιοι ελιγμοί κατά την ανάβαση). Ακόμα και στο σακίδιο σε απότομα ή τεχνικά πεδία δεν ενοχλούν και δεν σε βγάζουν εκτός ισορροπίας.

 

Κατάβαση

Στην κατάβαση είναι κορυφαία, παρά το μικρό τους βάρος. Ιδανικά για jump turns σε στενά λούκια, στιβαρά σε παγωμένες πλαγιές, εύκολα στον χειρισμό στις εναλλαγές παγωμένου χιονιού με ανεμοσούρια φρέσκιας πούδρας και πολύ άνετα σε μαλακό ανοιξιάτικο χιόνι.

 

Συμπέρασμα:

Είναι ένα αμιγώς ορειβατικό πέδιλο για τον ορειβάτη χιονοδρόμο που θέλει να κάνει γρήγορες αναβάσεις και διασχίσεις στα βουνά, χωρίς όμως να χάνει και την ασφάλεια, την στιβαρότητα, την άνεση και την απόλαυση της κατάβασης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

"κείμενο & φωτό , Ηλίας Λέφας" 

http://eliaslefas.com/

img   

 

 

 
Καταστήματα | Σχολές Σκι | Ενοικιάσεις | Καταφύγια | Ομάδα | Brands | Επικοινωνία
 
klaoudatos-ski. All rights reserved