Αρχική | Contact | Sign Up logo
Αναρτήθηκε: 2016-12-31 11:49:31

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και ζηλεύει!

Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινά η ιστορία... η ιστορία του πρώτου ανεξάρτητου νυχτερινού αγώνα ορειβατικού σκι "Η Νύχτα των Κενταύρων" που συνοδεύτηκε με " Frozen Ambrosia". Μια ιδέα που μια στιγμή μετά τη σύλληψή της πέρασε στην υλοποίηση χωρίς πολλά πολλά. 

Δεδομένο 1 : Χιόνι 
Ναι το Πήλιο είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο σε πλήρη λειτουργία από αρχές Δεκέμβρη. Τη μέρα του αγώνα μάλιστα(28/12/2016) στο βουνό είχαν αποκλειστικό δικαίωμα εισόδου μόνο οι έχοντες φώκιες(λιφτ κλειστά). Οι αναβάσεις όμορφες και γλυκές μέσα από τις οξιές, οι καταβάσεις στις ιδιαίτερες πίστες του Πηλίου. Κάποιες σε πούδρα, σε πατημένη πίστα, σε μπαμπς, το μενού είχε απ' όλα. 

Δεδομένο 2 : Συμμετοχή 
Οι σχεδόν 30 συμμετοχές δεν είναι άσχημα για έναν αγώνα που οργανώθηκε μέσα σε λίγες μέρες και με λιγοστά μέσα. Αν κάποιος συμπεριλάβει στην εξίσωση το γεγονός ότι η πλειοψηφία των φίλων του αθλήματος δεν έχει ακόμη φορέσει σκι... ήταν πολύ καλά. Πέρα από το ποσοτικά, σημασία έχουν και τα ποιοτικά στοιχεία της συμμετοχής. Είχαμε την τύχη να δούμε στην γραμμή της εκκίνησης τον πρωταθλητή μας Πλάτωνα Αρώνη αλλά και άτομα που απλά ήθελαν να απολαύσουν την εμπειρία, μέχρι και splitboard είχε η παρέα! Βέβαιο είναι ότι όλοι όσοι συμμετείχαν απόλαυσαν τη διαδρομή και ήταν μια καλή αφορμή για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι δεσμοί μέσα στην μικρή μας κοινότητα.

Δεδομένο 3 : Συνεργασία
Αποδείξαμε ότι μπορούμε. Το μεσημέρι της Κυριακής 17/12 μετά από μια φανταστική χιονοδρομική μέρα ο Γιώργος Κλαουδάτος(Klaoudatos Ski) ρίχει την ιδέα στο χιόνι... λίγο αργότερα συγκλείεται έκτακτη σύσκεψη με τον local Γιώργο Ράιο(True Adventure) και το μόνιμο guest star Constantine Papanicolaou (Frozen Ambrosia) η στήριξη από την ομάδα του SkiM.gr ήταν δεδομένη και έτσι περνάμε στην υλοποίηση. Το όμορφο σαλέ Πλειάδες με ιδιαίτερη χαρά φιλοξένησε τη διοργάνωση και την προβολή της ταινίας και η διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της. Τα οργανωτικά θέματα ανέλαβε ο αθλητικός σύλλογος "Άθλος" Αγριάς, ο Σ.Ο.Χ. Τρικάλων παραχώρησε τα σημαιάκια και όλα ήταν έτοιμα. Για τη χάραξη και το στήσιμο βοήθησαν ακόμη και κάποιοι από τους συμμετέχοντες, οπότε τα εύσημα ανήκουν σε όλους.

Κάπως έτσι γράφτηκε και αυτή τη ιστορία της "Νύχτας των Κενταύρων", με μεράκι, αυθεντική διάθεση και ενθουσιασμό. Οι διαγωνιζόμενοι χάρηκαν για τη συμμετοχή τους και μόνο στη διαδρομή, σε βαθμό που η χρονομέτρηση ήταν μάλλον περιττή. Για την ιστορία τα 1000 περίπου μέτρα υψομετρικής της μεγάλης διαδρομής καλύφθηκαν σε 1:10' περίπου από τον Πλάτωνα Αρώνη που τερμάτισε πρώτος. Στη μικρή διαδρομή των +500 μέτρων πρώτος ήταν ο Λάζαρος Μποτέλης.

Στα αξιοσημείωτα του γεγονότος ήταν το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου για το skimo test που στήθηκε από την εταιρία "Κλαουδάτος" και έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς χιονοδρόμους να γνωρίσουν το ορειβατικό σκι.   

Η βραδιά βέβαια έκλεισε με προβολή της πολυσυζητημένης ταινίας Frozen Ambrosia και όλοι έφυγαν με αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση μιας εμπειρίας που θα κουβαλούν για καιρό μέσα τους.

Τα καλά νέα είναι ότι ο χιονιάς χτυπά τα βουνά μας και το 2017 θα μας βρει με τις αναγκαίες ποσότητες χιονιού για ορειβατικό σκι. 

Καλή χρονιά με δύναμή και υγεία... 

Πηγή: http://www.skim.gr/skim-news/7962151

img img img
img img img
img img  

 

 

 
Καταστήματα | Σχολές Σκι | Ενοικιάσεις | Καταφύγια | Ομάδα | Brands | Επικοινωνία
 
klaoudatos-ski. All rights reserved