Αρχική | Contact | Sign Up logo
Αναρτήθηκε: 2017-01-18 01:09:28

Πέντε λόγοι να τρέξεις τον πρώτο σου skimo αγώνα

Βρισκόμαστε στο χρονικό σημείο όπου βγαίνουμε στο βουνό για ορειβατικό σκι και δεν μας κοιτάνε οι υπόλοιποι χιονοδρόμοι σαν εξωγήινους και δεν χρειάζεται πλέον να εξηγούμε τόσο συχνά ότι για να ανεβαίνουμε τις χιονισμένες πλαγιές έχουμε ειδικές μπότες και δέστρες και τοποθετούμε τις "φώκιες" κάτω από τα σκι. Με άλλα λόγια το ορειβατικό σκι είναι πλέον γνωστό στην ελληνική χιονοδρομική κοινότητα και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.
Αυτό όμως που δεν συμβαδίζει με την ανοδική πορεία του αθλήματος στην ελληνική πραγματικότητα είναι η εικόνα των επίσημων αγώνων που παρακμάζουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Φωτεινή εξαίρεση στα αγωνιστικά δρώμενα είναι ο Pierra Creta ένας αγώνας που έγινε θεσμός με εκατοντάδες συμμετοχές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Πολλοί από τους φίλους του ορειβατικού σκι μπήκαν στο "κόλπο" για διασκέδαση ή για να κάνουν πιο άνετα τη βόλτα τους στο χιόνι και δεν έχουν στο μυαλό τους αγώνες κλπ. Άλλοι βάλανε τις φώκιες έχοντας προηγούμενη εμπειρία κυρίως στην κατάβαση και οποιαδήποτε σκέψη για ένταση στην ανάβαση τους κουράζει. Άλλοι που είναι μέσα στη διαδικασία των αγώνων και της κούρασης, trail running κ.α. το σκέφτονται.
Μαζέψαμε λοιπόν πέντε λόγους που θεωρούμε ικανούς να ωθήσουν κάποιον στον πρώτο του αγώνα, τους παραθέτουμε και περιμένουμε τις σκέψεις σας,

1. Ασφάλεια 
Πέρα από το γεγονός ότι η χάραξη ενός αγώνας ορειβατικού σκι είναι πάντα ασφαλής ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να τρέξουν τη διαδρομή χωρίς άλλες σκέψεις, η συμμετοχή στον αγώνα απαιτεί και την χρήση του βασικού εξοπλισμού ασφάλειας (arva, σόντα, φτιάρι). Είναι μια καλή διαδικασία για να μάθει κανείς να τηρεί τους κανόνες και να έχει μαζί του τον απαραίτητο εξοπλισμό.   

2. Φυσική Κατάσταση
Το ορειβατικό σκι είναι πράγματι ένα από τα πιο απαιτητικά αθλήματα αντοχής. Για τους φίλους που ασχολούνται με άλλα σπορ το καλοκαίρι (τρέξημο, ποδήλατο κ.α.) είναι μια ιδανική επιλογή για να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Για όσους απλά ενδιαφέρονται για την άσκηση είναι μια διέξοδος και ένας εναλλακτικό τρόπος να ιδρώσουν! Γενικότερα στην κίνηση του ορειβατικού σκι συμμετέχουν όλες οι μεγάλες μυικές ομάδες κάτω - άνω άκρα και κορμός ενώ το γλίστρημα στην ανάβαση είναι ευεργετικό για την αποφυγή τραυματισμών ιδιαίτερα αν υπάρχουν καταστάσεις όπως κατάγματα κόπωσης κλπ. 

3. Τεχνική 
Ναι θα μάθεις επιτέλους kick- turn! Είναι αρκετά πράγματα που στο ski-touring δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αλλά όταν τα μάθεις σωστά απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο τις βόλτες σου. Η σωστή τεχνική στο kick- turn θα σε βοηθήσει για παράδειγμα να κινείσαι με μεγαλύτερη άνεση στις μεγάλες κλίσεις, Οι γρήγορες αλλαγές (βάλε βγάλε φώκιες-σκι) θα σε γλιτώσουν από πολύ χρόνο ακόμη και στις βόλτες σου. Το σωστό γλίστρημα θα σε βοηθήσει ακόμη και για να μην ξεκολλάνε οι φώκιες. 

4. Παρέα
Η κοινότητα του ορειβατικού σκι είναι πολύ μικρή στην Ελλάδα και οι αγώνες βοηθάνε σημαντικά στο δέσιμο. Θα γνωρίσεις ανθρώπους, θα δεθείς, θα βγείτε μαζί στο βουνό. 

5. Νέα μέρη 
Οι αγώνες ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και σε βουνά που δεν είναι πάντα γνωστά στο ευρύ κοινό. Οι διαδρομές είναι χαραγμένες και ασφαλείς και είναι ένας ιδανικό τρόπος να γνωρίσεις νέα μέρη και βουνά.   

Οι αγώνες είναι μια διάσταση του αθλήματος που θέλουμε να δούμε να προοδεύει στην Ελλάδα και υπάρχουν αρκετές από τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Αν και υπάρχουν αθλητές που ξεχωρίσουν και έχουν πολύ καλές επιδόσεις γενικότερα το επίπεδο τον αγώνων είναι χαμηλό που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κινείται άνετα με τα σκι στο βουνό θα ευχαριστηθεί τη συμμετοχή του στον αγώνα χωρίς να πιεστεί για επιδόσεις και χρόνους ρεκόρ ! 

Μείνετε ενήμεροι για τους αγώνες για τις άλλες δράσεις μέσα από το καλεντάρι του SkiM.gr

Πηγή: http://www.skim.gr/alpharhothetarhoalpha---alphapiomicronpsiepsiloniotasigma/-skimo

 

 

 
Καταστήματα | Σχολές Σκι | Ενοικιάσεις | Καταφύγια | Ομάδα | Brands | Επικοινωνία
 
klaoudatos-ski. All rights reserved