Αρχική | Contact | Sign Up logo
 

Ski Camps

Way Out Ski Camps 2014

Way Out Ski Camps 2014

 WAYOUT   SKI  CAMPS

H WAYOUT adventures με την υποστήριξη της εταιρείας ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ και εκπαιδευτές τον Γιάννη Κοτιλέα και τον Γιώργο Κλαουδάτο, θέτουν σε εφαρμογή ενα σύγχρονο διδακτικό πρότυπο στην εκμάθηση χιονοδρομίας για την χειμερινή περίοδο 2013/14.

Πρόκειται για εκπαιδευτικά διήμερα που θα βοηθήσουν τους μαθητές μας να βγούν στο βουνό και να μπορέσουν να ανταποκριθούν με γνώση και ασφάλεια σε διαφορετικές συνθήκες (κλίση, ποιότητα χιονιού).»

 Τα “WAYOUT Ski Camps” εστιάζουν στην βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης των συμμετεχόντων σε τομείς όπως:

Þ   Ολοκλήρωση στις τεχνικές του σκι εντός πίστας

Þ   Εισαγωγή στο σκι ειδικών συνθηκών και εκμάθηση βασικών τεχνικών εκτός πίστας:

o       Έλεγχος και αξιολόγηση του πεδίου (τερέν)

o       Σκι σε φρέσκo χιόνι

o       Σκι σε δεντρόφυτη περιοχή

o       Σκι σε μεγάλες κλίσεις

o       Σκι σε παγωμένο τερέν

o       Σκι σε βουναλάκια “bumps”

o       Σκι σε δύσκολo χιόνι (υγρά, κρούστες, κροκάλες)

Þ   Ενημέρωση σε θέματα ασφαλείας:

o       Κίνδυνοι γύρω από το σκι (πρόληψη και αντιμετώπιση)

o       Πρώτες βοήθειες  σε χιονοδρομικά περιστατικά

o       Βασικός προσανατολισμός

o       Ενημέρωση, εξοικείωση και κατανόηση εξοπλισμού

 

Προσέγγιση και Διδασκαλία – Η Φιλοσοφία μας

Η πείρα μας έχει διδάξει ότι στη χιονοδρομία, το όποιο επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πολύωρη και συστηματική ενασχόληση και όχι με περιστασιακά μαθήματα μικρής χρονικής διάρκειας.

Αυτή η γνώση μας οδήγησε στην υλοποίηση ημερησίων 6ωρων  μαθημάτων που απευθύνονται σε ομάδες των τεσσάρων έως οχτώ ατόμων (χωρισμένες με βάση το επίπεδό τους). Είναι ένα σύστημα μάθησης που μεγιστοποιεί το κλάσμα οφέλους/κόστους (benefit/cost ratio), αφού ενώ αυξάνει τις ώρες διδασκαλίας και τριβής με το αντικείμενο, μειώνει αναλογικά το κόστος  του κάθε  συμμετέχοντα.

 

Πρόγραμμα χειμερινής περιόδου 2013/14

Τα ski camps θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένα βουνά και χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα.

11-12 Ιαν. Βασιλίτσα

25-26 Ιαν. Παρνασσός

22-23 Φεβ. Παρνασσός

21-23 Μαρ. Όλυμπος (Ορειβ. σκί)*

4-6 Απρ. Αστράκα (Ορειβ. σκι)*

*Τα τριήμερα 21-23 Μαρ. και 4-6 Απριλ. γίνονται σε συνεργασία με τους  Εκπαιδευτές Ορειβατικού σκι και Οδηγούς  Βουνού, Γιώργο Ροκά (Αστράκα – Γκαμήλα) και Λάζαρο Μποτέλη (Ολυμπο) . Περιλαμβάνουν βασική εκπαίδευση στις τεχνικές του ορειβατικού  σκι .  Προϋπόθεση συμμετόχης στα camp ορ. σκι ειναι η παρακολούθηση τουλαχιστον ένος απο τα προηγούμενα ski camp.

 

 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ολοκληρώσουν την τεχνική τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους στο σκι εκτός πίστας, όπως,

 1.  ερασιτέχνες χιονοδρόμους

2.   λάτρεις του ορειβατικού σκι

3. υποψήφιους μαθητές των σχολών ορειβατικού σκι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Τις προϋποθέσεις συμμετοχής πληρούν όλοι οι λάτρεις του αθλήματος που είναι σε θέση να κατέβουν μια κόκκινη πίστα και να ολοκληρώσουν ελεγχόμενες στροφές με τα πέδιλα τους παράλληλα.

Κοινό χαρακτηριστικό τους πρέπει να είναι η αγάπη τους για το βουνό και την χιονοδρομία, η όρεξη για μάθηση και βελτίωση, καθώς και η στιχειωδώς καλή φυσική και σωματική κατάσταση.

 

Κόστος

Το κόστος των ski camps για το 2014 κυμαίνεται απο 135 εως 140 ευρώ το 2ήμερο ανα άτομο (αναλόγως την τοποθεσία) και περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό και 6 ώρες μάθημα σκι ημερησίως. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την μεταφορά τους καθώς επίσης και για τις ημερήσιες κάρτες τους (ski pass).  Συμπληρωματικά, θα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης εξειδικευμένου εξοπλισμού σε προνομιακές τιμές. 

 

Διανυκτέρευση

Για την διαμονή μας επιλέγουμε ορειβατικά καταφύγια και μικρούς παραδοσιακούς ξενώνες. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως η ατμόσφαιρα των ορεινών καταλυμάτων, η φωτιά στο τζάκι, το καλό φαγητό και η ζεστή παρέα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες προκειμένου μετά το σκι να μοιραζόμαστε νέες γνώσεις και χιονοδρομικές ιστορίες.

 

WAYOUT

 SNOWBOARD CAMPS

Τα “WAYOUT snowboard camps” έχουν ως στόχο την απόκτηση μιάς γερής βάσης στη τεχνική κατάρτιση για καταβάσεις εκτός πίστας. Πρώτο και κύριο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η κατανόηση της βασικής τεχνικής κατάβασης εντός πίστας. Στη συνέχεια καλύπτονται τα παρακάτω θέματα:

·        Προχωρημένη τεχνική κατάβασης εντός πίστας (carving)

·        Τεχνική κατάβασης σε ποικίλες ποιότητες χιονιού

·        Τεχνική κατάβασης σε απότομες κλίσεις

·        Τεχνική κατάβασης σε ποκιλόμορφο πεδίο και δενδρόφυτη περιοχή.

Επι πλέον εκτός των ωρών στο χιόνι θα καλυφθούν θέματα που αφορούν την ασφάλεια στο freeride και θα παρουσιαστεί το splitboarding, το πλέον κατάλληλο μέσο εξευρεύνησης βουνού για snowboarders.

Απαιτούμενο επίπεδο για συμμετοχή στα snowboard camps είναι η δυνατότητα κατάβασης σε μπλε πίστα με συνεχόμενες στροφές (Heelside & Toeside).    

 

(Επίλογος) Πάθος για την χιονοδρομία

Η δημιουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών είναι απόρροια πολλών χρόνων εμπειρίας στην χιονοδρομική διδασκαλία και έντονου προβληματισμού γύρω απ’ αυτήν.

Όσοι έτυχε να μας γνωρίσουν όλα αυτά τα χρόνια στα βουνά, θα σας διαβεβαιώσουν, αν μη τι άλλο, πως για εμάς η χιονοδρομία δεν είναι απλώς ένα άθλημα ή ένα επάγγελμα.

Πρόκειται για ένα ισχυρό πάθος που οριοθετεί τον τρόπο ζωής μας.

Μας οδήγησε στην επιλογή του αντικειμένου σπουδών μας, έγινε αφορμή για τα ωραιότερα ταξίδια μας και το κίνητρο για τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας.

Αυτό το πάθος θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας και μέσα από αυτήν την διαδικασία να γίνουμε όλοι καλύτεροι.

WAYOUT adventures

Off-piste ski teaching specialists

 

Γιώργος Κλαουδάτος

Εκπαιδευτής χιονοδρομίας E.N.S.A Chamonix

(Ecole Nationale du Ski et Alpinisme)

 

Γιάννης Κοτιλέας

Adventure Manager (TRU, British Columbia)

Εκπαιδευτής χιονοδρομίας ΤΕΦΑΑ Αθηνών,

Μέλος ISIA & Canadian Ski Instructors' Alliance

 

 

επικοινωνία:

Web www.klaoudatos-ski.gr

Mail info@wayoutadventures.gr

mob +306948545388

Link: http://www.wayoutadventures.gr/products/mountain/ski-board-camps/3-ski-camp
 
 
Καταστήματα | Σχολές Σκι | Ενοικιάσεις | Καταφύγια | Ομάδα | Brands | Επικοινωνία
 
klaoudatos-ski. All rights reserved